Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2014

Verhoging tarieven zwembad en sportaccommodaties

LISSE – De prijzen voor de losse kaartjes en abonnementen van het zwembad worden vanaf 1 januari 2015 verhoogd met 5%. De verenigingen die van het zwembad gebruik maken, blijven echter dezelfde tarieven betalen. Dit besluit nam het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 27 mei.
Maar ook de tarieven voor de binnensportverenigingen gaan op de schop. Doel is, dat de gebruikers van de sportzalen meer gaan bijdragen, al wordt er wel gekeken naar de financiele mogelijkheden van die verenigingen. De tarieven worden ´gedifferentieerd verhoogd naar bedragen die variëren van 45% van de kostprijs tot 100% van de kostprijs´.
Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse): ´Het gaat om de verhoging van tarieven in het nieuwe sportcomplex bij de Sportlaan. Maar ook bij de overige accommodaties die het instituut Sportfondsen Lisse beheert zijn de huurkosten relatief laag in verhouding met de omliggende gemeenten. We gaan die huurkosten overeenbrengen met wat gebruikelijk is (in de regio, JD).´ Commerciële bedrijven gaan het volle tarief betalen en verenigingen kunnen er voor een lager tarief terecht. De veranderingen van tarieven zal ongetwijfeld leiden tot onvrede bij de verenigingen. Maar het college maakt hier afspraken over met Sportfondsen. Hoe zit het dan met de ´vernieuwende aanpak´ van het college om de inwoners van tevoren te betrekken bij nieuwe plannen? Ruigrok: ´Als blijkt dat er sprake is van onvrede, gaan we met de verenigingen in gesprek. We gaan er niet van uit dat er herrie in de tent komt. Bovendien is er vaak genoeg overleg met verenigingen; dit onderwerp komt dan uiteraard ook ter sprake.´