Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2014

Verticale pluktuin geopend


VOORHOUT – Wethouder Leo van der Zon opende zaterdag 7 juni de verticale pluktuin van de kinderboerderij. In die pluktuin hangen 96 potten met groenten en planten, die door een beregeningssysteem om de paar dagen van water worden voorzien. De nieuwe aanwinst is mogelijk gemaakt door de Herfstprijs, die door het Leidsch Dagblad en Fonds 1818 is opgezet.
De kinderboerderij was de grote winnaar en kreeg een bedrag van 10.000 euro voor het realiseren van deze verticale pluktuin en het verbeteren van de directe omgeving. Zo is er een nieuw hekwerk geplaatst, is het straatwerk vernieuwd en zijn fruitplanten gepoot langs een hek aan de straatkant, zodat voorbijgangers hier letterlijk de vruchten van kunnen plukken.