Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2014

Wethouder bekritiseert voorganger

NIEUWE WETERING – Raadsbrede kritiek over de gemeentelijke manier van communiceren over het bestemmingsplan Voorweg 20 leidde tot een opmerkelijke reactie van wethouder Harry van Schooten (SVKB). Hij wees met een beschuldigende vinger naar zijn voorgangers, als veroorzakers van de slechte communicatiemanieren. Het is niet gebruikelijk dat een wethouder, die verantwoordelijk is voor zowel het huidige beleid, als het beleid dat in het verleden is gedaan, zijn handen wast in onschuld.
 
Van Schooten reageerde op de kritiek van de raadsleden over de gemeentelijke communicatie met betrekking tot het bestemmingsplan Voorweg 20: ‘Dit is een erfenis van het vorige college. Wij zouden dit proces nooit zo gevoerd hebben. We zullen dit zeker op een andere manier doen.’ Gemeenteraadslid Thijs Mooren (CDA) was kritisch: ‘De wethouder wil het anders doen,maar weet nog niet hoe.’ Van Schooten reageerde: ‘Ik ben nu drie weken wethouder en heb ruimte nodig om te kijken wat de beste manier is.’