Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2014

Wmo adviesraad mag meepraten

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders nodigt de Wmo adviesraad uit om samen met de gemeente een gesprek te hebben met MEE. Deze uitnodiging komt nadat de Wmo adviesraad een ongevraagd advies had uitgebracht over de regionale afspraken die gemaakt zijn met MEE. Dat gebeurde, zonder dat de adviesraad hierbij betrokken was.
Namens het college schrijft een ambtenaar: ‘Bij afspraken en notities die van invloed zijn op de ondersteuning van de inwoners van onze gemeente, vinden wij het uiteraard van belang dat u als adviesraad de mogelijkheid krijgt om te adviseren. Als gemeente zullen we dan ook de ruimte die er is benutten om u om advies te vragen. Waar die ruimte er niet is, vragen wij u om begrip. Wij willen u voorstellen om u in een gesprek te informeren over de huidige inzet van cliëntondersteuning, de cliëntondersteuning van MEE en om van gedachten te wisselen over het vormgeven van cliëntondersteuning in de toekomst. Indien gewenst, kunnen wij MEE voor dit overleg uitnodigen.’