Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2014

‘Woningbouwcorporaties niet terug naar rijksoverheid’

LISSE – In 1995 werden de woningbouwcorporaties financieel losgekoppeld van de rijksoverheid; zij mochten hierdoor hun eigen gang gaan, maar moesten wel er zelf voor zorgen, dat ze voldoende inkomsten hadden. Na een jarenlange  periode van groei, de aankoop van veel grond en het opzetten van almaar grotere bouwprojecten, gebeurde het onvermijdelijke. Graaiende bestuurders, al dan niet gedekt door de Raden van Commissarissen, lieten corporaties als Vestia achter in diepe ellende, maar incasseerden voor zichzelf wel lekkere bonussen.
De marktwerking had hier duidelijk gefaald, maar directeur Hans Al van Stek laat weten, dat hij niet terug wil naar de tijd van voor 1995. Bij Stek zijn geen onverkwikkelijke zaken gebeurd; deze onderneming hoort bij de ‘goeien’. Al stelt: ‘Terug gaan naar de manier waarop het voor 1995 was,  brengt een enorme (papier, JD) last met zich mee. Van die 380 corporaties die er nog zijn in Nederland, leveren 350 coroporaties gewoon goed werk. Wij van Stek voeren een netjes beleid. Ik praat niet goed wat er bij Vestia gebeurd is. Maar de oorzaak hiervoor kwam niet alleen van één meneer. Het was een booming markt en er is dankbaar gebruik van gemaakt.’