Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 juli 2014

Geen vergunning huttenbouw 2015

KAAG EN BRAASSEM – De huttenbouw van de Stichting Vakantiespelen Alkemade (VAK) mag dit jaar voor het laatst gebruik maken van het voormalige HSL-werkterrein aan de Sotaweg. Dit bevestigt een gemeentelijk woordvoerder. Vorig jaar nog stemde het college van burgemeester en wethouders er mee in, dat de VAK in 2014 gebruik mocht maken van dat terrein voor de huttenbouw.
Er is echter nog altijd geen vergunningaanvraag ingediend door de organisatie voor het komende jaar. Of de huttenbouw dus doorgaat, is nu nog onzeker. De woordvoerder stelt: ‘Net als iedere andere vereniging is het VAK zelf verantwoordelijk voor de vergunningaanvraag. Het VAK is lang op het HSL-werkterrein geweest en ook wel (eens, red.) niet erop geweest wanneer het terrein gebruikt moest worden voor werkzaamheden aan de HSL. Voor een aantal jaren is akkoord gegeven op het verzoek van gebruik van het HSL-werkterrein. Daar zat een einddatum op (en dat is dus dit jaar) om het terrein eventueel ook anders te kunnen bestemmen. Het initiatief ligt dus bij de stichting zelf om een vergunningaanvraag in te dienen, ook voor de locatie en dan wordt het opnieuw beoordeeld.’