Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 juli 2014

Nieuwe voorzitter HBVB

JOEP DERKSEN
LISSE – De HuurdersBelangenVerenigingBollenstreek (HBVB) heeft weer een nieuwe voorzitter. Eerder dit jaar nam Jeannette Mulder het roer over van Yvonne Baas, maar na enkele maanden moet ook Mulder het veld ruimen. De man die de HBVB vanaf 1 augustus gaat leiden is Albert Valkenburg.
Baas werd eerder dit jaar door het HBVB-bestuur gevraagd af te treden. Bert Mondriaan, die de afgelopen tijd als interim-voorzitter heeft geopereerd, vertelt hierover: ‘Mevrouw Baas heeft zeker haar verdiensten getoond, maar dat liep helaas niet anders. Ze ging zich namelijk steeds meer op de regio richten en minder op de zaken die voor de HBVB van belang zijn.
De gewenste opvolger van Baas was dus Mulder. Mondriaan vertelt over haar: ‘In eerste instantie ging het goed, maar later ging ze op de solotoer en deelde ze haar bevindingen met de gemeente en Stek niet met het bestuur. Als bestuur zijn we er voorstander van dat die informatie wel gedeeld wordt, dus dat werkte niet. Ze was echt een eenling. Dat vond ik jammer.’ Het is nu echter tijd om naar voren te kijken. Mondriaan: ‘We zijn blij dat er nu een nieuwe voorzitter is. Wij willen hem als teamleider en in december  is er een evaluatie. Dat is een les die we van de twee vorige voorzitters geleerd hebben.’