Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 augustus 2014

Jachthaven Van der Meer nieuw juweeltje

JOEP DERKSEN
LISSE – Jarenlang woonden Sjaak en Marjan van der Meer naast een jachthaven die iedere dag verder verpauperde. Met lede ogen zagen ze aan hoe het pand van hun buren verder verpauperde. Maar in plaats van zich te ergeren, besloten ze om de voormalige eigenaar van jachthaven De Poel uit te kopen. Een jaar lang zijn ze bezig geweest met het opknappen van het pand en de haven en onder de nieuwe naam ‘Jachthaven van der Meer’ heeft het geheel een ware metamorfose ondergaan.
Het echtpaar heeft ruim 70 kuub aan vuil en troep verwijderd. De buitenkant heeft een flinke opknapbeurt gekregen en is vers beschilderd en iedere vaargast wordt met een warme glimlach begroet. ‘Het vuil stond tot een meter hoog langs de kant’, informeert Sjaak van der Meer, die voorheen actief was als slotenspecialist. ‘Ik kan er niet tegen, als iets er niet goed uit ziet.’ Zijn vrouw vult aan: ‘We hebben ons acht jaar lang iedere dag geërgerd aan die troep, totdat  we besloten om van deze jachthaven zelf iets moois te maken.’
Het echtpaar wijst aan: ‘We hebben een kantoor gemaakt. In de loods lag acht jaar aan viezigheid, en daar is nog nooit een doekje overheen gehaald. Het was een grote vieze zooi. Boven op de eerste verdieping was het nog drie keer zo erg en daar woonden ze. Het gebouw was heel vies en slecht onderhouden.’ Om dat allemaal schoon te maken, hebben de beiden zich helemaal uit de naad gewerkt.  Het hele pand is aangepakt, schoongemaakt en beschilderd. Om het voorlopige eindresultaat te vieren, heeft de jachthaven een nieuwe naam gekregen: ‘Jachthaven Van der Meer’. In september komt een nieuwe kraan om de boten in en uit het water te halen.
Hier kunnen in totaal 82 boten en schepen aanmeren, variërend in lengte van zes tot twintig  meter. Voor de winterstalling zijn binnen 40 plekken en buiten 30 plekken beschikbaar. Ook heeft het echtpaar nog meer plannen: ’We willen de recreatieve bestemming uitbreiden en negen appartementen realiseren.’ Hiervoor is nog geen toestemming van de gemeente gekregen. ‘Dit grondoppervlak heeft de bestemming ‘bedrijven’ en dat moet omgezet worden naar ‘recreatie’. We willen de recratie aan de Poellaan een boost geven, zodat mensen met plezier hier komen en weer  weg gaan.’
Sinds alle verbeteringen is het aantal klanten weer flnik toegenomen. En er liggen mooie tijden klaar voor Marjan en Sjaak van der Meer, want door de betere economie schaffen steeds meer mensen een nieuwe(re) boot aan. ‘We zijn er klaar voor’, lachen de beide.