Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 augustus 2014

Teksten tegen religies

VOORHOUT – Overal in het dorp worden teksten aangeplakt met vage, maar ook verderfelijke teksten. Zo wordt een Joodse ster afgebeeld, met daaronder de tekst: ‘De hel is eeuwig’. Maar ook christenen en moslims moeten het – in Engelse teksten – ontgelden. Inwoonster Lesley Evans ergert zich groen en geel aan dit fenomeen: ‘Het moet niet gekker worden.  Zo’n leuk dorp en dan gaat er iemand 's nachts op pad met sterke lijm and posters.  Het vreemde is, dat het niemand opvalt.’
 
De flyers hangen onder meer bij de fietstunnel, de Albert Heijn en Cheers. Evans heeft de gemeente gebeld met het verzoek om die teksten weg te halen, maar heeft nul op het rekest gekregen. De gebruikte lijm is zo sterk, dat het papier niet verwijderd kan worden. Wel zijn pogingen ondernomen om (delen van) het papier weg te krassen.