Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 september 2014

Afspraken moeten vastgelegd worden

LISSE – In de kwestie ‘Welkom’, waar het gaat om de verbouw van het pand, heeft de gemeente ‘begrijpelijke juridische keuzes gemaakt’. Ook zijn ‘intern de juiste procedures gevoerd’, zo liet gemeentesecretaris Jan Schellevis woensdag 3 september weten tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.
Toch zijn er verbeterpunten, zo maakte onderzoeksbureau Port Jonker  duidelijk. Schellevis: ‘De afspraken met huurders en derden zijn niet voldoende vastgelegd. Dat is wel absoluut aan te bevelen. Het is van belang dat voor iedereen duidelijk is wie waar aan toe is. Hiervoor is een verbeterslag noodzakelijk en we gaan hier als organisatie mee aan de slag.’ Ondertussen heeft de eigenaar van een dansschool nog altijd niet het huurcontract met de gemeente ondertekent. Schellevis heeft hier geen begrip voor, zo blijkt uit zijn reactie: ‘Tot drie keer toe hebben we de exploitant aangesproken om de ondertekening nu te doen. Maar hij komt zijn afspraken niet na.’