Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 september 2014

Bezwaren tegen sociale nieuwbouw van tafel geveegd

LISSE – Op de locatie Uitermeer mogen sociale woningen gebouwd worden. Een laatste pleidooi  werd door de politiek opzij geschoven. De woningen zijn nodig om de bewoners van de te slopen Van Speykflat nieuw onderdak te geven. Tot deze conclusie kwamen de politici donderdag 4 september tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur.
Ook de bezwaren van ondernemersechtpaar Eigenbrood, dat vond dat het gebouw te dicht bij hun bedrijf zou komen te liggen werden van tafel geveegd. Met een afstand van vijftig meter tussen het nieuwe gebouw en het bedrijf hoeven de ondernemers geen angst te hebben voor klachten van toekomstige bewoners. ‘De angst voor klagers is misschien koudwatervrees’, zo lichtte een ambtenaar de politici voor. Omwonenden hoeven volgens deze ambtenaar ook niet bang te zijn, dat het gebouw hun zonlicht overmatig wegneemt. Commissielid Erik Prins (D66) concludeerde: ‘Voor de bestaande inwoners is het niet fijn dat er een nieuwe wijk bij komt, maar de bewoners van de Van Speykstraat moeten op onderdak kunnen rekenen.’