Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2014

Blij met schoonmaak door SWA

ROELOFARENDSVEEN – De medewerkers van de Sociale werkplaats (SWA) mogen ook de komende jaren de schoonmaakwerkzaamheden verzorgen in het gemeentehuis. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten, dat commerciële bedrijven geen kans kunnen maken om via een aanbesteding deze opdracht in de wacht te slepen.
Wethouder Henk Hoek licht dit besluit toe: ‘We zijn tevreden over de huidige werkwijze en we waren ontevreden over het werk van de vorige commerciële aanbieder. Daar komt bij, dat de gemeente als werkgever wordt geacht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten participeren in de samenleving. Als we dat als werkgever  niets doen, krijgen we een fikse boete. We hebben gezegd: laten we dit bij elkaar brengen. We hebben goede  ervaringen met deze mensen; het zijn inwoners uit onze eigen gemeente en die gaan we te werk stellen.’