Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2014

‘Duinen mooier dan Groene Hart’

OEGSTGEEST – Commissielid Jan Vos (D66) is niet de allergrootste fan van Het Groene Hart, zo bleek vorige week tijdens de vergadering van de commissie Ruimte. De politici spraken over de reden waarom vliegveld Valkenburg wordt volgebouwd.
Wethouder Wendelien Tönjann (VVD) informeerde de commissieleden dat het oude vliegveld al vanaf 2018 volgebouwd wordt. De gemeente heeft het verzoek ingediend dat de huizenbouw niet direct begint aan de kant van Oegstgeest. Vos vond het ‘zonde’, dat dit terrein wordt volgebouwd, maar commissielid Gerlof Kruidhof (PrO) zag de positieve kant: ‘Het is inderdaad vervelend, maar aan de andere kant bespaart het natuur in Het Groene Hart.’ Hierop stelde Vos: ‘Het gebied tegen de duinen aan vind ik veel mooier dan de weilanden in het Veen.’