Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2014

Feestelijke heipaal voor nieuwe woonwijk

JOEP DERKSEN
LISSE – Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) heide dinsdag 9 september de eerste feestelijke paal van de bouw van de nieuwe woningen die vallen onder het project De Tweemaster. Het was reden voor een feestje, want alle 23 koopwoningen op deze locatie zijn inmiddels verkocht. De eerste woningen zijn al in april 2015 klaar.
Bijna alle kopers waren gekomen naar het terrein waar ooit de basisschool De Tweemaster stond. Er hing een feestelijke sfeer, die verhoogd werd door de snippers die door de aanwezige kinderen de lucht in werden geschoten. Dat die snippers deels in de tuinen van enkele bezwaarmakers in de Trompstraat terecht kwamen, mocht de pret niet drukken. Ruigrok liet weten het fijn te vinden, dat alle woningen verkocht zijn. ‘Over een poosje woont u hier en het wordt een prachtige wijk met een zwembad, sportcomplex en verblijfsterrein in de buurt’. Overigens worden het zwembad en het sportcomplex al aan het eind van dit jaar opgeleverd.
Hans Meurs, directeur van Vorm Bouw B.V., liet weten dat een aantal van de kopers ooit op de basisschool zelf heeft gezeten. Om het slaan van de eerste feestelijke paal te vieren (er waren namelijk al 33 andere heipalen in de grond geslagen), kregen alle kopers een ingelijste foto van zichzelf voor de restanten van de oude school. Meurs: ‘We hebben met ons allen een mooi stukje werk geleverd. Ik wens u veel woonplezier en doe een oproep aan de bewoners om kritisch te zijn tjidens de bouw.’
Woningkopers Maryse Gans en William Rumphorst zijn blij met deze feestlijke mijlpaal. Ze lichten toe wat Meurs met deze laatste woorden bedoelde: ‘Alle bewoners hebben een vereniging opgericht en we laten een onafhankelijk bureau de bouwwerkzaamheden checken. Het is altijd goed dat dit in de gaten gehouden wordt. Wij zijn leken en dit geeft ons een stukje veiligheidsgevoel.’ Dat soort problematieken gaan aan Kian (7) en zijn zus Charlize (10) voorbij. De laatste zegt: ‘Ik vind het heel erg leuk en spannend dat ik in een nieuw huis ga wonen. Ik heb nu een brede kamer, maar ik krijg lekker een lange kamer!’

1 Comments:

At 12:29 p.m., Anonymous A.J.Boon said...

Hallo Joep

Welke bezwaarmakers bedoel je hiermee? Met mijn buurman hebben wij indertijd aangegeven dat wij tegen de bouw van een flatgebouw tegenover ons huis zouden protesteren. Maar tegen de bouw van deze koopwoningen hebben wij geen bezwaar gemaakt.

Ton Boon bewoner trompstraat Lisse

 

Een reactie posten

<< Home