Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 september 2014

Gemeente verwacht positieve resultaten projecten

LISSE – Op dit moment verwacht de gemeente dat de totale opbrengst van de grote projecten een winst zal opleveren van ruim drie miljoen euro. Dit resultaat blijkt dynamisch te zijn en de drie miljoen een moment opname. De leden van de commissie Ruimte en Infrastructuur kregen donderdag 4 september de grondexploitatiecijfers te zien van de grote projecten.
Een woordvoerder laat weten: ‘Bij gebiedsontwikkeling heeft ook de gemeente Lisse te maken met positieve en negatieve risico’s. Vertragingen en extra kosten zoals asbestverwijdering kunnen nog roet gooien in dat plaatje. Maar aan de andere kant kan ook een waardestijging op bijvoorbeeld Geestwater het resultaat positief beïnvloeden.’ 
Het project Sportlaan, bijvoorbeeld, moet in 2021 een winst opleveren van 1,2 miljoen euro. En Geestwater zou 1,8 miljoen moeten gaan opleveren. Maar op andere projecten draait de gemeente een verlies. Het verwachte financiële resultaat voor Dever Zuid wordt nu geschat op 73.000 euro en het Raadhuisplein zit 60.000 euro in de min. Het resultaat voor het Centrum Binnengebied staat nu op 737.000 euro nadelig en de gemeente legt ook 80.000 euro toe op het CNB-project. En hier was al 4,5 miljoen euro van afgeboekt. Het oplettende commissielid Martijn Tibboel (VVD) liet weten, dat een half jaar gelden de gemeente nog verwachtte dat het CNB-project een opbrengst van 5.000 euro zou opleveren. Het project Greveling heeft een verwacht negatief resultaat van 354.000 euro en voor het project Hobaho zijn nog geen concrete plannen beschikbaar.