Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2014

Goede onderhandelaars

LISSE – De bewoners van ’t Lange Rack op de huisnummers 17 – 25 hebben een goede deal gesloten met de gemeente. Niet alleen mogen ze tegen een schappelijke prijs een stuk grond kopen, dat naast hun eigen tuinen ligt. Ook mogen ze op dat stuk grond vergunningvrij bouwen. Bovendien wordt door deze verkoop de sloot verplaatst en dat heeft tot gevolg dat er een grotere afstand komt tussen de huiseigenaren en de toekomstige bewoners van het bouwproject ‘Geestwater’. Het college van burgemeester en wethouders stemde dinsdag 9 september in met deze overeenkomst.
Doordat de gemeente de grond verkoopt, krijgen de Lange Rackbewoners een ruimere achtertuin. Iedere woning krijgt er een strook grond van bijna twaalf meter bij. De huidige sloot wordt gedempt en een nieuwe sloot wordt naast de nieuwe tuingrens gegraven. Volgens een ‘Flora & Fauna onderzoek’ zijn er geen beschermde plant-  en diersoorten aangetroffen in de sloot. Ook het Hoogheemraadschap van Rijnland staat positief tegenover dit voorstel. De nieuwe sloot krijgt natuurvriendelijke oevers, zodat daar meer vegetatie kan ontstaan en dat zorgt weer voor meer beschutting van de dieren.