Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 september 2014

Meer bewegingsvrijheid vrijwilligers

JOEP DERKSEN
LISSE – ‘Ik hoop dat we een manier vinden, waarin de gemeente, Bescal en de verenigingen geen last hebben van al te onhandige beperkingen’. Deze woorden sprak wethouder Adri de Roon (D66) tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 3 september.
Tot een paar maanden geleden liepen de vrijwilligers van Kindervreugd tegen het probleem aan, dat zij niet eens in hun eigen gebouw mochten komen, als een toestemming van Bescal hiervoor ontbrak. Ook de vrijwilligers van de stichting Paraplu waren niet dolenthousiast over de handelwijze van Bescal. Klagen had echter geen zin: Bescal verwees de klagers naar de gemeente, waar de regels waren opgesteld. En de gemeente verwees de klagers weer naar Bescal, als uitvoerder van die regels, zo liet fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) weten.
De raad diende in februari een motie in, om vrijwilligers meer zeggenschap te geven over hun eigen faciliteiten. Wethouder De Roon is hierover in gesprek gegaan met Bescal en later ook de vrijwilligers van De Kindervreugd en de Paraplu. Maar een oplossing is nabij en De Roon lichtte een tipje van de sluier op: ‘We doen onderzoek om na te gaan of accommdaties goedkoper kunnen worden gehuurd, met meer zelfredzaamheid van vrijwilligers.’