Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2014

Niet bang voor fusie

KAAG EN BRAASSEM – De Provincie Zuid-Holland wil over een paar maanden een bijeenkomst houden met alle gemeentebesturen. Doel van deze bijeenkomst is te praten over de ‘bestuurlijke toekomst en de intergemeentelijke samenwerking’. Betekent dit, dat de Provincie druk wil zetten op kleine zelfstandige gemeenten als Kaag en Braassem om maatregelen te nemen, die uiteindelijk kunnen leiden tot een nieuwe gemeentefusie?
Wethouder Henk Hoek is hier niet bang voor. ‘Het is altijd van belang om samen te werken’, zo stelt hij. ‘We zitten in een gemeenschappelijke regeling  en het is goed om samen te werken. Het is niet onze interpretatie dat (de discussie over bestuurlijke toekomst en intergemeentelijke samenwerking, JD) zal uitmonden in een fusietraject.’