Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2014

Oppositie kritisch over Dorpsagenda

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – De ‘Dorpsagenda 2014 – 2018’ krijgt bij de oppositiepartijen nog niet de handen op elkaar. Commissielid Marlene Simoons (D66) deed vorige week een oproep: ‘De gemeente moet een andere rolinvulling krijgen en accepteren.’ Ze pleitte voor meer zeggenschap van de inwoners en vroeg zich af wat het gemeentebestuur gaat doen op het moment dat de inwoners over bepaalde zaken anders denkt dan de meerderheid van de politiek.
Sandra Mroseck (Lokaal) vond niet dat de inwoners zich overal mee moeten bemoeien: ‘Meepraten is sympathiek, maar niet elk onderwerp is daarvoor geschikt. We moeten eerst de raadsagenda vaststellen en dan bepalen over welke thema’s de raad besluiten nemen en waarover we met de inwoners in gesprek gaan.’ Fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO) waarschuwde de coalitiepartijen: ‘Dorpsgesprekken zullen tot verwachtingen leiden en die zullen waargemaakt moeten worden. Door de ambtenaren, die op dit moment zwaar en zwaar overbelast zijn.’ Hij vroeg zich vervolgens hardop af: ‘Komen (bij de besprekingen met de inwoners, JD) niet iedere keer dezelfde mensen met hun eigen belangen aan bod?’ Fractievoorzitter Vincent Janssen (VVD) was het met dit laatste eens: ‘Het is een terecht punt dat we niet steeds met hetzelfde groepje mensen moeten zitten. We kunnen mensen ook actief benaderen.’