Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2014

Politiek staat achter snackkar

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – Jarenlang streed welhaast de voltallige bevolking voor het behoud van ’t Haasje. Mede dankzij een handtekeningenactie, waaraan 6.400 inwoners hun medewerking verleenden, kon ondernemer Rob Heemskerk zijn bedrijf voortzetten in de vorm van een snackkar. Maar door een fout van de gemeente en één klacht van een omwonende dreigde Heemskerk toch nog aan het korste eind te trekken. In een emotioneel pleidooi sprak Connie de Rooij in bij de commissie Ruimte.
Ze riep de politici op: ‘Onderneem geen verdere stappen om deze hardwerkende ondernemer zijn standplaats te ontnemen. Hij heeft al ruim 25 een zaak aan het Boerhaaveplein en heeft veel geïnvesteerd in een nieuwe opzet om zijn gezin te onderhouden.’ Een anoniem persoon had geklaagd over ‘rommel op het plein en stankoverlast’, maar De Rooij verwees dit verhaal naar het rijk der fabelen: ‘Als ieman van eht college er misschien een keer de moeite heeft genomen om eens te kijken, zult u gezien hebben dat er zelfs geen stukje patat te vinden was en er is werkelijk nul komma nul stankoverlast. De nieuwe snackkar is een verrijking voor het plein; het plein leeft weer!’
Commissielid Marcus Rolloos (VVD) reageerde: ‘Ik schrik van dit verhaal. Ik begrijp dat de ondernemer weg moet, maar wat verwacht u van de gemeenteraad?’ Fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen (Lokaal) bracht licht in de politieke duisternis: ‘Er is een standplaatsvergunning afgegeven, maar er had eerst  een omgevingsverguninng afgegeven moeten worden.’ Maar dat is niet mogelijk in verband met een fout in het digitale versie van het bestemmingsplan.’ Wethouder Wendelien Tönjann bevestigde deze woorden en liet weten dat deze fout hersteld wordt. Het bestemmingsplan Haaswijk (Boerhaaveplein) ligt nu ter inzage en de raad kan dit plan in december goedkeuren.
Formeel mag de snackkar dus nog niet op het Boerhaaveplein staan, maar de gemeente gaat niet handhaven, zo maakte Tönjann duidelijk. ‘Er is nu sprake van een gedoogsituatie omdat er zicht is op legalisatie.’ Alle politieke partijen waren het hier mee eens. Commissielid Ingebor van Pijkeren sprak haar gevoelens uit: ‘Het zou jammer zijn als het geval van die snackkar op een drama zou eindigen. Hopelijk is het van korte duur dat het een vage gedoogconstructie is.’