Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2014

‘SOEK heeft geen sociale doelstelling’

OEGSTGEEST – Wethouder Jos Roeffen ziet mogelijkheden voor de Stichting Oegstgeest Kringloop (SOEK), waar het gaat om het recyclen van producten. Maar ook houdt hij nadrukkelijk de deur open voor Het Warenhuis.
Het is de initiatiefnemers van SOEK nog altijd niet gelukt om een eigen onderkomen te vinden. Daarom is deze organisatie voorlopig nog veroordeeld tot maandelijkse ‘pop-ups’ (bijeenkomsten) op verschillende locaties in Oegstgeest. De ideale locatie moet centraal bereikbaar én niet al te duur zijn. Roeffen liet weten, dat de gemeente wel als ‘klankbord’ wil helpen, maar een gemeentelijke subsidie lijkt er niet in te zitten: ‘Het initiatief ligt bij zoek, ook waar het gaat om samenwerking met Het Warenhuis. Ze hebben een aantal ideeën om de kringloopwinkel in te vullen. Ze zullen niet de totale problematiek van hergebruik van afval op zich nemen, maar ze zoeken samenwerking met het Warenhuis of met andere partners.’
Commissielid Gerlof Kruidhof (PrO) waarschuwde de wethouder  om de basisdoelstellingen goed in de gaten te houden: ‘Het Warenhuis heeft een sociale doelstelling en SOEK heeft dat niet. Laat die sociale doelstelling een voorwaarde zijn voor de gemeente om daar aandacht aan te besteden.’ De wethouder zegde dit toe.