Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2014

Extern bureau levert broddelwerk

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – De bestrijding van het illegaal gebruiken van gemeentegrond had dit jaar 60.000 euro op kunnen leveren. De gemeente heeft geld uitgegeven om een extern bureau te laten onderzoeken hoeveel gemeentegrond illegaal gebruikt wordt en wat daar de financiële consequenties van zijn. Het resultaat is echter broddelwerk, zo valt op te maken uit de tweede voortgangsrapportage.
Eerder dit jaar werd bekend dat er zo’n 350 locaties in de gemeente zijn, waar gemeentelijke grond illegaal gebruikt wordt. Op een deel van die plekken gebeurt dat al ruim twintig jaar en daar kan niet meer gehandhaafd worden. Maar waar de gemeente wel actie kan ondernemen, dat is nog steeds niet duidelijk, ondanks het rapport van het externe bureau. Dat rapport is volgens de gemeente ‘nog onvoldoende van kwaliteit’. Allerlei zaken moeten nog uitgevoerd worden, dus naar die verwachte 60.000 euro kan de gemeente fluiten. Wel blijft de hoop bestaan dat volgend jaar 99.000 euro het laatje in komt door het belasten van inwoners die illegaal gemeentegrond gebruiken.