Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2014

Autoverkeer in verdrukking door HOV

NOORDWIJK – Eind 2016 is de gemeente met Schiphol verbonden via het HOV-net (Hoogwaardig Openbaar Vervoer). Deze mededeling deed wethouder Dennis Salman donderdag 13 november tijdens de vergadering van de commissie RBF.
Maar tot die tijd gaan de wegen in het halve dorp op de schop, zodat de HOV-bussen zo snel als mogelijk van en naar Schiphol kunnen crossen. Het overige autoverkeer komt hierdoor in de verdrukking en de doorstroming voor dat verkeer zal door de nieuwe verkeersmaatregelen hoogstwaarschijnlijk flink afnemen. Salman pleitte er voor om de maximum snelheid op de Parallelboulevard op 50 kilometer per uur te houden. ‘Voor de HOV is dat een must, want dan gaat het openbaar vervoer sneller’. Overigens zijn er op die weg wel twee bushaltes voor het HOV-net bedacht: bij het Vuurtorenplein en het Jan Kroonsplein.