Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2014

Geen banen, maar werk

JOEP DERKSEN
NIEUWKOOP > De gemeente is niet van plan om bedrijven te dwingen op het gebied van aanname van nieuw personeel met een achterstand op de arbeidsmarkt. Dat maakte wethouder Trudy Veninga duidelijk tijdens de raadsvergadering van donderdag 13 november. De gemeente zet in op het ‘enthousiasmeren van de werkgevers’.
Ze hoopt dat bedrijven zoveel mogelijk werk creëren. Dan gaat het niet om betaalde banen, maar allerlei werkzaamheden die door mensen met een arbeidsachterstand en/of beperking uitgevoerd kunnen worden. Veninga: ‘We willen een klimaat realiseren, waardoor het aantrekkelijk wordt om werk te creëren. Dan gaat het om bijvoorbeeld stageplaatsen, werkervaringsplekken en tijdelijke arbeidsplekken. Samen met het werkgeversservicepunt willen we tot een heel goede uitvoering komen.’