Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2014

‘Voorschoten brengt balans in de Leidse regio’

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST / VOORSCHOTEN – Als het aan de politici van Oegstgeest ligt, wordt de gemeente Voorschoten ook betrokken bij de stappen voor samenwerking tussen de gemeenten in de Leidse regio. Met allicht de gedachtegang; ‘Samen staan we sterk tegenover de grote broer Leiden’.
Fractievoorzitter Boris Kocken (D66) stelde, dat gemeenten moeten samenwerken. ‘Het is een gegeven dat er sprake is van een bepaalde vorm van opschaling. Dan  gaat het niet om een fusie, maar om samenwerking met verschillende gemeenten die bij elkaar geclusterd worden. Nodig Voorschoten uit om mee te doen binnen het Leidse regioverband. We moeten voortvarend  aan de slag en niet afwachten wat Voorschoten gaat doen.’
Fractievoorzitter Vincent Janssen (VVD) zou ook blij zijn met de komst van Voorschoten in deze overleggen. ‘Voorschoten brengt balans in de Leidse regio. Ook in het clusterverband Holland Rijnland kan Voorschoten een kans zijn. We kunnen met vijf Leidse rergiogemeenten binnen Holland Rijnland samen optrerkken. We moeten nu door blijven lopen.’ Ook PrO staat achter de keuze om intensiever te gaan samenwerken met de andere Leidse regiogemeenten. Fractievoorzitter Tim van Tongeren: ‘Het is voor de toekomst van Oegstgeest de meest rationele, heldere en logische keuze om de samenwerking met de Leidse regio te versterken.’ Commissielid Van Teylingen (LO) en fractievoorzitter Van Blitterswijk (CDA) lieten weten het hier mee eens te zijn.
Burgemeester Jan Waaijer reageerde: ‘Het is een kwestie van samen brengen en samen halen. Dit is een weg die we gezamenlijk moeten gaan lopen. We moeten gaan voor kwantiteits- en kwaliteitsverbeteringen en ook moeten we ons bezighouden met de samenwerkingsagenda.’