Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2014

Begeleid werken is de toekomst

JOEP DERKSEN
HILLEGOM – Er komt geen aparte controle op werkgevers die alleen maar mensen in dienst nemen vanwege speciale subsidieregeling, zoals de opstapsubsidie en loonkostensubsidie. Een voorstel hierover van GroenLinks en PvdA kreeg zó weinig steun, dat de partijen de motie introkken.
Wethouder Snuif liet weten, dat de motie ‘praktisch moeilijk uitvoerbaar’ is. ‘Als we merken dat werkgevers alleen maar voor die subsidies mensen aanneemt en dan weer ontslaan, dan gaan we niet meer met die werkgevers in zee. Dat doen we nu ook al; we sanctioneren achteraf en doen dat niet vooraf.’ Ze had ook goed nieuws te melden: ‘We hebben bij de Formido de honderdste plaats ‘begeleid werken’ in Hillegom gerealiseerd! Regulier werk op een reguliere arbeidsplaats: dat moet het worden!