Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2014

College maakt geen uitglijders

ROELOFARENDSVEEN – Op de kruising Braassemdreef – Floraweg worden verkeerslichten geplaatst. Die moeten er voor zorgen, dat de grote stroom (schoolgaande) fietsers veilig het kruispunt over kunnen steken. Na het verdwijnen van het fietspad op die locatie werd meerdere malen door het college gezegd, dat de situatie daar veilig is. Maar blijkbaar niet veilig genoeg, nu blijkt dat er toch stoplichten moeten komen.
Nu stelt het college van burgemeester en wethouders: ‘Bij het aanleggen van nieuwe infrastructuur ontstaan nieuwe kruisingen en conflictpunten (punten waar het verkeer elkaar tegenkomt). Deze zijn in theorie allemaal potentieel gevaarlijk.’ Volgens dat college is gekozen voor de ‘meest veilige oplossing voor alle verkeersdeelnemers’. De VVD vraagt zich af ‘hoe de wethouder denkt dit soort uitglijders in de toekomst te voorkomen’. In een mededeling stelt het college: ‘Wij zijn altijd bezig om processen te verbeteren en nemen ook bovenstaande punten mee. In de term uitglijders kunnen wij ons echter niet vinden en zullen daar niet verder op reageren.’