Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 december 2014

‘Duurzaam Veilig’ mantra voorkomen

WOUBRUGGE –  De gemeente was eigenlijk van plan om op de Boddens Hosangweg een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur te laten gelden. Maar dankzij een informatieavond in november konden ruim honderd bewoners en omwonenden dat voorkomen. Zij lieten duidelijk blijken, dat ze helemaal geen trek hadden in het welhaast halveren van de maximum snelheid. Het college van burgemeester en wethouders is gezwicht voor deze inwonerswens.
Op het grootste deel van de Boddens Hosangweg blijft de maximumsnelheid dus 50 kilometer per uur. Volgens de visie ‘Duurzaam Veilig’ zou hier 30 kilometer gereden mmogen worden, omdat het gaat om een erftoegangsweg binnen de bebouwde kom. Maar de ene erftoegangsweg is de andere niet. Deze is namelijk lang, recht en overzichtelijk en dus is er geen echte noodzaak om een snelheidsverlaging door te voeren.