Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 december 2014

Jan Rijpstra geïnstalleerd

 
NOORDWIJK – Na een selectieprocedure die uiteindelijk drieënhalf jaar heeft geduurd, werd Jan Rijpstra (59) geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Noordwijk. Hij ontving in de Oude Jeroenskerk de ambtsketen en voorzittershamer en gaat de komende zes jaren aan de slag als burgervader.
In zijn installatierede pleitte Rijpstra voor openheid en liet hij weten ‘er honderd procent voor de Noordwijkers te zijn’. Hij maakte direct gebruik van de gelegenheid om zijn eerste politieke uitspraak te doen: ‘In 2015 is er een nieuwe horizon. Maar dan wel zonder windmolens!’ Hiermee refereert Rijpstra aan de ophef die in het kustdorp is ontstaan over de kabinetsplannen om voor de Noordwijkse kust windmolens te plaatsen.
Verder pleitte Rijpstra voor het stimuleren van (bouw)investeringen en het verbeteren van de samenwerking met de omliggende gemeenten. ‘Het lukt alleen om Noordwijk en haar omgeving vitaal te houden als wij met elkaar bereid zijn om een team te smeden, zoals de coach van het jaar Louis van Gaal is gelukt. Team Noordwijk wil echter goud, en niet brons.’ Hierna werd de burgemeester verrast met een ‘Noordwijkse vloedgolf aan vrijwilligers’, die hem allemaal het beste wensten. Van de VV Noordwijk kreeg hij een supporterssjaal overhandigt, die hij met liefde bleef dragen.