Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 december 2014

Rijpstra kan grap waarderen

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – De activiteiten van een vertrouwenscommissie die moet bepalen wie de nieuwe burgemeester wordt, vinden altijd in het grootste geheim plaats. Ook na afronding van de taak wordt er normaliter niet uit de school geklapt over wat er allemaal heeft plaatsgevonden. Voor één keer brak Rijpstra met deze traditie en hij vertelde over een mooi moment, waarbij hij door de leden van de vertrouwenscommissie in de maling werd genomen.
Na een eerste, wat formeel, gesprek tussen Rijpstra en de leden van de vertrouwenscommissie, volgde een tweede onderhoud dat een stuk losser was. Aan het einde van dat gesprek lieten de commissieleden Rijpstra weten, dat iedere gemeenteraadsvergadering beëindigd wordt met het – staand – zingen van het Noordwijkse volkslied. Hierop kreeg Rijpstra de tekst van het lokale volkslied in de handen gedrukt en ging iedereen staan om te zingen.
Rijpstra:  ´Dat volkslied werd uit volle borst gezongen. Dus ik heb daar drie coupletten lang het Noordwijkse volkslied ten gehore gebracht in een hotelkamer. Dat had wel wat; het voelde goed.´ Hierop grapte Commissaris van de Koning Jaap Smit: ´Dit was vast een aflevering van Noordwijk got talent!´