Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2014

Vijf miljoen euro voor stimuleren natuurrecreatie

 
JOEP DERKSEN
HILLEGOM – Tijdens een bestuurlijk feestje werd de start van het ‘Gebiedsprogramma Bollenstreek 2014 – 2018’ ingeluid. In totaal wordt maar liefst vijf miljoen euro aan subsidiegeld gebruiken om allerlei projecten op te zetten; veel van dit geld komt van de Provincie Zuid-Holland en Holland Rijnland.
Een voorbeeld van een geslaagd gebiedsprogramma is het onlangs geopende Wandelnetwerk Bollenstreek. Maar er kan nog veel meer bereikt worden, zo lieten burgemeester Van Erk (Hillegom), gedeputeerde Weber (Provincie Zuid-Holland), wethouder De Jong (Hillegom) en wethouder Knapp (Noordwijkerhout) vrijdag 12 december weten.
‘De wil is er om met het Zuid Hollands Landschap en de Provincie samen te werken om dit soort zaken tot elkaar te brengen’, zo stelde Van Erk.  En Weber somde voorbeelden op van geslaagde projecten waardoor natuurrecreatie wordt bevorderd. ‘De Bollenstreek heeft 170 kilometer aan wandelpaden, vier kilometer aan jaagpaden en een aantal TOP’s (Toeristen Overstappunten, JD). Met dit soort zaken gaan we door.’ Knapp besloot de toespraken in het gemeentehuis: ‘We willen het toerisme en de recreatie stimuleren, door het uitbreiden van fietspaden, wandelpaden, varen en regiomarketing.’ Hij is desgevraagd niet bang dat veel van die subsidiegelden vloeien naar de ambtenarenapparaten van de verschillende gemeente, die allerlei projecten moeten bekijken en beoordelen.
Het gezelschap reed per auto van het gemeentehuis nanar de Vosse en Weerlanerpolder voor de officiële opening, waar ze opgewacht werden door een groepje demonstranten van de Vereniging Behoud de Polders. In de stromende regen hielden ze spandoeken omhoog, bij de entree naar de polder. Met uitzondering van Ivo ten Hagen, die een praatje maakte met de demonstranten, haastten alle bestuurders zich naar binnen om daar te genieten van koffie, warme chocolademelk, gebak  en een heerlijke kom snert. Niemand stond er bij stil om de kleumende demonstranten ook een kopje koffie te geven.
Na nog meer mooie woorden van onder meer gedeputeerde De Bondt van Noord Holland werden er nog enkele foto’s gemaakt op het wandelpad van de Vosse- en Weerlanerpolder. De komende jaren zullen veel inwoners op verschillende manieren kunnen genieten van de natuur. Maar ongetwijfeld zullen er ook mensen zijn, die in woorden en daden waarschuwen voor de teloorgang van diezelfde natuur.