Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 december 2014

'We willen vooral de klanten bedanken'

OUDE WETERING – Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Co en Liza Warmerdam begonnen in 1971 een slijterij/ wijnhandel op de Kerkstraat. Maar nu, 43 jaar later, neemt het ondernemersechtpaar afscheid van hun klanten. Met een lach bij het terugdenken aan al die mooie herinneringen en een traan bij het besef dat wat er ooit was, Firma Co. en Liza Warmerdam (Veerstraat 24), nooit meer zal terugkeren.
Net als zijn vader en opa belandde Co in het slijtersvak; hij is dus de derde generatie. De zaken liepen prima en in 1983 verhuisde de winkel naar de locatie op de Veerstraat, waar het gezin ook ging wonen. Het echtpaar blikt terug: ‘Door de jaren heen is er veel veranderd, maar Co bezorgde al bij de mensen thuis, toen de webshops nog niet bestonden. We hebben ons werk al die jaren met veel plezier gedaan en probeerden de klanten altijd zo goed mogelijk te adviseren. Het was altijd fijn om te zien als klanten tevreden de winkel verlieten. Door deze goede service hebben wij een brede klantenkring opgebouwd.’
Helemaal afscheid nemen van het ondernemersvak doen Co en Liza nog niet: vanaf 1 januari gaan zij door als ‘bezorging en partyverhuur’. Maar gelukkig is de vierde generatie opgestaan: Peter Warmerdam. Hij is in de voetsporen van zijn ouders getreden en heeft inmiddels al twee slijterijen: op het Noordplein 14 in Roelofarendsveen en het Händelplein 27 in Nieuw-Vennep. Jaren geleden haalde Warmerdam het landelijke nieuws, doordat hij op 22-jarige leeftijd de jongste vinoloog van Nederland was.
Deze laatste dagen van het jaar staan in het teken van de uitverkoop van de wijnproducten. Maar alle producten blijven na 1 januari in het assortiment van de Gall & Gall slijterij aan het Noordplein. Voor meer informatie: 071 331 2216.