Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 januari 2015

Kaartactie groot succes

LISSE – De inwoners willen graag meepraten over de vraag waarop de gemeente 700.000 euro moet bezuinigen. Al 300 mensen hebben de daarvoor bestemde ansichtkaart ‘Meer, Minder en Anders’ ingevuld. Op die kaart kunnen maximaal vijf onderwerpen aangekruist worden, waarvan de kaartinvuller vindt, dat op bezuinigd kan worden.
Wilt u dat er bezuinigd wordt op jongeren of ouderen, onderwijs of veiligheid, cultuur of sport? Veel mensen hebben die keuze al gemaakt en het insturen van de kaart is nog steeds mogelijk. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) is blij met het succes. ‘We merken dat deze kaartactie een hoop los maakt. We stonden vorige week zaterdag in het dorp en 80% van de mensen die we aanspraken vulde een formulier in. We hebben bereikt dat Lisse in beweging komt.’
De resultaten van de kaartactie worden op een rijtje gezet en op dinsdagavond 3 februari organiseert de gemeente de ‘Markt van Belangen’. Nieuwenhuis: ‘Dan wordt duidelijk welke thema’s onderaan bungelen en krijg je een zeepkistkwestie voor inwoners, instellingen en bedrijven. Mensen kunnen dan beargumenteren waarom er op hun favoriete thema juist niet bezuinigd moet worden.’ Alle aanwezigen krijgen die avond rode en groene stickers, waarop ze kunnen aangeven op welke onderdelen de gemeente nu wél en niét moet bezuinigen. In april besluit de gemeenteraad over de manier waarop de 700.000 euro aan bezuinigingen feitelijk doorgevoerd moet worden.