Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 januari 2015

Strompelende oma is uitdaging

LISSE – De ondernemersvereniging Alverha uit Lisse wil dat de gemeentelijke regels voor bedrijventerreinen worden aangepast. Door de zeven crisisjaren die achter ons liggen, hebben ondernemers allerlei andere activiteiten ontplooit.
Alverha-voorzitter George Hoogkamer stelt: ‘Bedrijven die voorheen in de business-to-business zaten, gaan zich nu richten op de particuliere markt. Dat stelt ons voor nieuwe uitdagingen. Hoe gaan we om met zwaar transport in combinatie met oma, die naar haar auto strompelt? En wat doen we met het parkeren van veel particuliere bezoekers in een gebied dat er eigenlijk niet voor geschikt is? Bedrijven willen zich aanpassen aan de nieuwe economische werkelijkheid, maar mogen zich volgens de oude regels eigenlijk alleen maar vestigen in een winkelcentrum.’ Alverha wil hierover praten met het gemeentebestuur.
Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) laat weten: ‘Wat ons betreft is het goed om dit thema te agenderen voor een van de komende overleggen. Samen met ondernemers, makelaars en vastgoedeigenaren willen we aangeven hoe om te gaan met de huidige leegstand van panden en eventuele legalisatie van gebruik. Maar er wordt ook ingegaan over de toekomstige toelaatbare functies op het bedrijventerrein. Hierbij kan worden gedacht aan de toelaatbaarheid van detailhandel, web shops enzovoort.’