Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2015

Geen kunst voor Floralisplein

JOEP DERKSEN
LISSE – De kosten voor het herinrichten van de openbare ruimte bij Floralis – en delen van de Tulpenstraat en Lisbloemstraat - gaat de gemeente 280.000 euro kosten. Gebruik maken van bestaande materialen kan ook, maar dat levert de gemeente slechts een voordeel op van 20.000 euro, zo liet wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) donderdag 12 februari tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur weten.
Meerdere partijen hadden toch hun bedenkingen bij de hoogte van dit bedrag. De gemeente heeft het werk voor deze herinrichting gegund aan het bedrijf Van Erk; er is geen openbare aanbesteding voor gedaan. ‘Dat is contractueel afgesproken’, zo stelde Ruigrok. Commissielid Rob van Reisen (CDA) stelde: ‘We hebben moeite dat we als gemeente hier voor op moeten draaien. De ontwikkelaar Van Erk heeft hier een goede deal in gemaakt.’ Commissielid Martijn Tibboel (VVD) wilde weten of het werk ook goedkoper kan. De wethouder bevestigde dit dus, maar op een bedrag van 280.000 euro is 20.000 aan besparingen reglatief weinig. ‘En met nieuwe materialen ligt het er gelijk jaren goed bij’, zo informeerde de wethouder.
Overigens kunnen de voorbijgangers niet genieten van een fraai nieuw kunstwerk, als voltooiing van de herinrichting van het plein bij Huis van Cultuur Floralis. Ruigrok: ‘Het gebouw op zich is al kunst en de kunst zult u verder binnen moeten zoeken en niet buiten.’