Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2015

Handhaven op hondenpoep

JOEP DERKSEN
LISSE – De invoering van kattenbelasting was één van de wensen van de SGP/ChristenUnie tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Die kattenbelasting komt er niet, maar wel gaat het college van burgemeester en wethouders harder handhaven op het opruimen van hondenpoep. Dit liet wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) dinsdag 17 februari weten.
De klachten over hondenpoep nemen sterk toe, zo stelden de wethouder. Vorig jaar zijn nul bekeuringen uitgedeeld voor het niet opruimen van hondenpoep. De gevolgen hiervan lijken merkbaar. Nieuwenhuis is ervaringsdeskundige, want als hij met zijn familie naar de kerk gaat, ziet hij de viervoeterrestanten regelmatig liggen. Hij informeert: ‘Hier ligt echt een ergernis, terwijl een hond een fantastisch dier is.’ De gemeente gaat in de maand maart keihard handhaven op het opruimen van de hondenpoep. De tijd van waarschuwen is voorbij; wie betrapt wordt bij het niet opruimen, krijgt onverbiddelijk een boete van 140 euro. Maar wie de uitwerpselen wél met een plastic zakje meeneemt en deponeert in een vuilnisbak, mag een hondenbrokje van één van de controlerende boa’s (bestuurlijke opsporingsambtenaren) in ontvangst nemen. Dit hondenbrokje mag het baasje delen met zijn huisdier.