Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2015

‘Het bezoek kan de auto ook twintig meter verderop parkeren’

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – De omwonenden van de Rudolf Tappenbeckweg moeten het de komende tijd met 35 minder parkeerplekken doen. Dat is het gevolg van een raadsbesluit, dat woensdag 18 februari genomen werd. Met name de oppositiepartijen klaagden over de teloorgang van deze parkeerplekkenn, maar zij kregen geen meerderheid achter zich.
Fractievoorzitter Roberto ter Hark (VVD) liet weten dat zijn partij er geen problemen mee had om het hoogst noodzakelijke onderhoud aan deze weg te laten uitvoeren. ‘Maar we hebben wél een probleem met het verwijderen van 35 parkeerplekken.’ Hij vond dat het college zich er gemakkelijk afmaakte door te laten weten, dat gezocht wordt naar een plek in Noordwijk om die 35 plaatsen te compenseren. Inwoners en bedrijven met bouwplannen, waarbij parkeerplaatsen verdwijnen, zouden hier niet mee wegkomen, zo stelde Ter Hark. Raadslid Els van Egmond (CDA) vond het verdwijnen van deze parkeerplekken het topje van de ijsberg. ‘Ook bij de Parallelboulevard  verdwijnen er 49 en nog eens 35 plekken gaan weg na de herinrichting van De Grent. Dat zijn 119 parkeerplaatsen die verdwijnen.’ Noordwijk Zelfstandig stelde, dat de komende jaren meer parkeerruimte nodig is en waarschuwe dat strandbezoekers door een tekort aan parkeerplekken eerder naar Katwijk zullen gaan: ‘Daar hebben ze meer parkeergelegenheden en ook nog gratis parkeren op de zondag.’
De oppositiepartijen waren echter roependen in de woestijn. De coalitiepartijen lieten weten er van uit te gaan, dat de parkeerproblemen ‘binnen afzienbare tijd’ worden opgelost. Peter van Bockhove (LSN) stelde dat er op de Maarten Kruytstraat nog een aantal parkeerplekken tijdelijk worden toegevoegd. Ook kunnen mensen hun auto’s parkeren op alternatieve locaties, zoals bij Huis ter Duin, vond D66.
Wethouder Dennis Salman (LSN) benadrukte, dat het college serieus wil kijken naar parkeercompensatieplekken. Maar daar moet de gemeenteraad later wel geld voor beschikbaar stellen om die extra parkeerplaatsen daadwerkelijk te realiseren. En echt dramatisch leek de wethouder de verdwijning van de 35 parkeerplekken niet te vinden: ‘Voor omwonenden staat de veiligheid voorop. Het bezoek kan de auto ook twintig meter verderop parkeren.’