Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2015

Janus mag spuiten

NOORDWIJK – De oude fontein Janus, die  al jaren droog staat in Noordwijk, gaat weer spuiten. De gemeente geeft 60.000 euro uit om de leidingen schoon te spuiten en herstelwerkzaamheden te laten uitvoeren. De geplande openingsdatum werd aangekondigd: dinsdag 5 mei. Op verzoek van het 3-4-5 mei Comité gaat het college van burgemeester en wethouders alles in het werk stellen om Janus te laten spuiten. Nick Duindam van het 3-4-5 mei Comité stelde dinsdag 17 februari voor, om op die eerste dag dan oranje water te gebruiken.
Het is heel jammer voor de romantici in badplaats Noordwijk, maar deze ambitie wordt niet gehaald, zo laat gemeentelijk woordvoerder Eelco Kranenburg weten. ‘We streven er naar om Janus vanaf begin juli te laten spuiten. 5 Mei is dus niet haalbaar.’ En gekkigheden als oranje water zit er de komende jaren ook niet in, aldus Kranenburg: ‘Vanwege het gevaar van kleurbesmetting van het beeld.’ Vorige week vond de eerste succesvolle proef plaats om Janus te laten spuiten.