Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2015

Klager leidt tot extra kosten

LISSE – Één enkele klagende buur kan ondernemers tot waanzin drijven. Die gedachte bekroop menig politicus donderdag 12 februari tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur. Slechts één bewoner aan de 1e Poellaan klaagde over geuroverlast, maar hierdoor heeft een bedrijf veel aanpassingen moeten doorvoeren.
Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) vertelde uitgebreid over de maatregelen die Joker Import heeft moeten nemen, om te voorkomen dat de odeur van de daar aanwezige geurkaarsen de neusvleugels van de omwonende bereikt. Andere omwonenden ruiken af en toe ook wel iets, maar geen van hen vindt het volgens de wethouder hinderlijk genoeg om te klagen.’
Maar: een klacht is een klacht en de Omgevingsdienst West-Holland heeft het bedrijf ervan overtuigd dat maatregelen genomen moeten worden. Dat is inmiddels gebeurd, aldus Ruigrok. Joker Import heeft de toegangsdeur en maggazijndeur vervangen en er een voorzetwand geplaatst. De laad- en losdeur sluiten inmiddels goed en de naden en kieren zijn met purschuim dichtgezet. Ook wordt een lekdichtheidstest gedaan.