Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2015

‘Meer brengen dan halen’

OEGSTGEEST – Samenwerken met kleinere scholen; dat ziet Gert-Jan den Adel, algemeen directeur van het Openbaar Primair Onderwijs Oegstgeest (OPOO), niet zo zitten. Hij kijkt liever naar grotere onderwijsorganisaties, omdat daar veel meer kennis vandaan te halen is. Dit liet Den Adel vorige week weten tijdens de vergadering van de commissie Burger.
Den Adel liet weten, dat het OPOO vorig jaar 100.000 euro tekort kwam op de begroting, maar dat de reserves ‘afdoende’ zijn. De komende jaren zijn alle scholen zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de buitenkant van hun gebouwen. Dat zorgt voor een grote verantwoordelijkheid, maar ook risico. Wanneer er bijvoobeeld houtrot wordt geconstateerd of een dak moet worden vervangen, dan lopen de kosten hiervoor al gauw in de tonnen.
Fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO) stelde dan ook voor dat de OPOO met andere scholen in Oegstgeest gaat samenwerken. Hierop liet Den Adel weten: ‘We praten hier niet met de kleinere scholen over. Onze collega’s van kleinere scholen hebben hier minder verstand van. We praten wel met grotere scholen in Leiden. Het is bij die kleinere scholen met name brengen en ik haal er weinig.’ Hij vervolgde: ‘Beter goed gepikt dan slecht bedacht bij de grotere scholen in Leiden.’ Allicht beseffende dat de vergadering werd opgenomen voegde Den Adel er toch maar aan toe: ‘Maar ik wil dit (onderwerp) wel meenemen bij onze broeders in Oegstgeest.’