Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2015

Meerenburg ingepakt in bomenrij

JOEP DERKSEN
LISSE – Het is een typisch geval van een win-win situatie. De bewoners van de wijk Meerenburg krijgen er 85 extra parkeerplaatsen bij. Maar tegelijkertijd zorgt de gemeente ook voor de komst van extra bomen. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) lichtte dit dinsdag 17 februari toe.
De bewoners en de gemeente waren al maanden bezig met plannen en besprekingen om broodnodige extra parkeerplekken in de gemeente te krijgen. Het plan was al klaar en hoefde alleen nog het goedkeuringsstempel van het college van burgemeester en wethouders te krijgen. Maar in eerste instantie kon Nieuwenhuis zich niet vinden in het eindresultaat, zo lichtte hij toe. ‘Ik heb mijn been er voor gestoken, want ik was niet content met de manier waarop het gebeurde. Het ging ten koste van te veel openbaar groen.’
Op het gemeentehuis is hard nagedacht hoe de 121 bomen die verwijderd danwel verplaatst worden, ook weer kunnen worden gecompenseerd. Nieuwenhuis: ‘Nu is een heel mooie en creatieve oplossing gevonden. De wijk Meerenburg is omzoomd door een groene wal. We willen die groene wal voorzien  van bomen; die wijk wordt dus ingepakt in een groene bomenrij. De entree van de wijk krijgt extra luister door het bijplaatsen van bomen. Er ligt ook een groene ader in; een parkje.’ Door al die maatregelen kunnen de bewoners genieten van 24 extra bomen. De uitvoering van de werkzaamheden start in augustus.