Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2015

Sleuteloverdracht voor miljoeneninvestering

 
LISSE – Het Huis van Cultuur Floralis in Lisse is klaar; op een paar boutjes en moertjes na is de verbouw van het pand afgerond. De Lissese wethouder Adri de Roon (D66) kreeg vrijdag 20 februari de eerste sleutel uit handen van Hans van Leeuwen, directeur van Horsman & Co. Plus nog eens 36 reservesleutels. Een selectie journalisten en fotografen mocht binnen een kijkje nemen.
Het voormalige CNB-veilinggebouw is een historisch pand en er zijn miljoenen geïnvesteerd om het helemaal op te knappen. In de oude mijnzaal is een compleet nieuwe houten tribune geplaatst, zodat honderden mensen kunnen kijken naar een voorstelling van de plaatselijke vereniging. Maar ook komt er in Floralis een bioscoop. De inrichting moet nog geplaatst worden, maar volgens De Roon kan het gebouw in mei in gebruik genomen worden. De officiële opening vindt eind oktober plaats. Hij kijkt genietend om zich heen: ‘Het is de kunst om een mooie bestemming te geven aan een monumentaal gebouw.’