Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2015

Subsidie voor Contrapunt

JOEP DERKSEN
LISSE – De leden van de commissie Culturele Zaken geven een subsidie van 250 euro, zodat een concertlezing ‘Contrapunt/Goldbergvariaties’ op zondag 8 maart gegeven kan  worden in het Koetshuis van kasteel Keukenhof. Voor 7,50 euro kunnen bezoekers dan luisteren naar de beroemde auteur Anna Enquist en pianovirtuoos  Ivo Janssen. Dit besloten de commissieleden in hun vergadering op maandag 16 februari.
Namens de organisatie van ‘Contrapunt’ legde Dorine Heemskerk de subsidieaanvraag voor aan de commissieleden: ‘De combinatie van een pianist in de Keukenhof samen met de auteur Enquist leek ons een prachtig geheel. Dit wordt een Lisses feestje. We hebben er zelf ook wat budget voor, maar door (de kosten van, JD) die pianist hebben we een aanvraag bij u ingediend.’ Namens de commissieleden stelde Erik Waerts dat het een heel goed initiatief is, dat de commissie best wil ondersteunen. Wel had hij kritiek op het feit dat de commissie Culturele Zaken zo laat is ingeseind. ‘Nu voelt het eerder dat jullie iets tekort komen en wij het gat zullen aanvullen.’ Hij vervolgde: ‘Maar we kennen wel iets  toe, hoewel dat niet het volledige bedrag is.’ Heemskerk liet weten blij te zijn met de 250 euro. De commissieleden stelden nog voor om de prijs van de kaartjes op te schroeven van 7,50 euro naar 15 euro, maar dat gaat niet gebeuren, aldus Heemskerk: ‘De kaartverkoop is al gestart en die loopt heel goed. We kunnen niet halverwege zeggen dat de rest 15 euro moet betalen.’ Tot nog toe zijn 50 van de beschikbare 120 kaartjes verkocht.