Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2015

‘We gaan geen heksenjacht organiseren’

HILLEGOM – Jongeren onder de 18 drinken minder dan in voorgaande jaren. Onder 15-jarigen is het percentage dat alcohol drinkt gedaald met 15% en ook zijn er 10% minder 16-jarigen die offeren aan Bacchus. Het onderwerp werd donderdag 19 februari besproken tijdens de gemeenteraadsvergadering.
Als ouders hoeven we echter niet met z’n allen rustig te gaan slapen, want in 2014 zijn 70 kinderen landelijk méér opgenomen met alcoholvergiftiging dan in het jaar ervoor. De gemeenteraadsleden waren dan ook tevreden met de wetenschap, dat er bij sportverenigingen en horecagelegenheden onaangekondigde controles gaan plaatsvinden.
Burgemeester Arie van Erk waarschuwde voor gemakzucht. ‘Het is gewoon vreselijk dat kinderen tussen 12- en 14-jarigen doen aan comazuipen. We willen ons steentje daar aan bijdragen met ons beleid en er ook op handhaven. We gaan geen heksenjacht organiseren, want we gaan ook zorgen voor preventie. Ook houden we bij hoe vaak waarschuwingen en boetes zijn gegeven. Maar wel binnen de uren die de boa’s daar voor hebben.’