Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2015

Zestig jaar gelukkig getrouwd

NOORDWIJK – Het echtpaar Frans en Tini van Nimwegen – Altena vierde maandag 23 februari het feit dat ze zestig jaar lief en leed gedeeld hebben. Ze ontmoetten elkaar in 1953 tijdens een dansfeest van de Nederlandse Spoorwegen, waar hun vaders voor werkten. Twee jaren later trouwden ze in Bloemendaal. ‘Het was liefde op het eerste gezicht’, straalt het echtpaar.
Tini maakte grote indruk op Frans, zo herinneren de beiden zich. ‘Zij kon heel goed dansen!’, stelt de echtgenoot. ‘En Frans was ongelooflijk charmant’, vult zijn vrouw aan. In 1974 kocht het echtpaar het bedrijf Drukkerij Dekker & Co en mede hierdoor werden ze bekende en graag geziene gezichten in het dorp. In de loop der jaren kregen ze drie dochters en tegenwoordig wonen ze met heel veel plezier in de Schelpenhoek, waarbij ze ook nog eens regelmatig genieten van hun zes kleinkinderen. En wat is nu het geheim achter een zestigjarig huwelijk? Frans van Nimwegen zegt lachend: ‘Veel geven en weinig nemen!’ Ze blijven zo jong omdat ze beiden nog zeer actief zijn. Het gelukkige echtpaar  kreeg afgelopen maandag bezoek van locoburgemeester Gerben van Duin, die hen een fraaie bos bloemen en de hartelijke gemeentelijke felicitaties overbracht.