Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 maart 2015

Commissaris van de Koning stemt

OEGSTGEEST – Jaap Smit, Commissaris van de Koning voor Zuid-Holland, bracht om half drie vanmiddag zijn stem uit voor zowel de Provinciale Statenverkiezingen als de Waterschapsverkiezingen.
Over de mensen die vandaag niet hun stem uitbrengen, liet Smit weten: ‘Het is onverstandig om geen gebruik te maken van je stemrecht. Zo mis je de kans om invloed uit te oefenen, als je vindt dat er dingen moeten veranderen.’ De nieuwe leden van Provinciale Staten beginnen woensdag 1 april met hun werk.
Veel inwoners kwamen wél naar de stembus, zoals het echtpaar Gerty en Ben van den Nouland. ‘Ik heb gedaan wat ik doen moest’, zo laat de echtgenote weten. Haar man vult aan: ‘Stemmen is onze burgerplicht en ik wil mijn stem niet verloren laten gaan. Ik heb voor mijn keuze vooral gekeken naar wat er speelt in Zuid-Holland. De economie doet het hier minder goed dan in Noord-Holland.’
Maiko Teuben heeft zijn twee zonen meegenomen naar de stembus. Hij heeft een strategische stem uitgebracht. ‘Ik heb voor de beide verkiezingen op andere partijen gestemd. Als mijn partij wat groter wordt in Provinciale Staten, hebben ze meer invloed.’ Teuben liet weten niet ’s avonds aan de buis gekluisterd te zitten om de uitslagen op de voet te volgen. ‘Ik lees het morgen in de media wel en dan ga ik specifiek kijken naar wat de uitslag in Oegstgeest was.’