Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 maart 2015

Elf bomen bij brede school Kaskade

JOEP DERKSEN
ROELOFARENDSVEEN – Het schoolplein van de brede school Kaskade is woensdag 18 maart opgefleurd met elf nieuwe bomen. Vijf noordse esdoorns, drie Japanse sierkersen en drie dakplatanen zorgen er voor, dat de kinderen in een meer natuurlijke omgeving kunnen spelen. De gemeente doneert deze bomen in het kader van de 59ste boomfeestdag en de stichting Groen Licht heeft geadviseerd over de soorten bomen die er moesten komen.
Meer dan vijftig kinderen, bestaande uit leerlingen van de groepen 7 en 8, maar ook de peuters van kinderopvang Spetters, gingen met schoppen en schopjes aan de slag om de boomwortels met zand te bedekken. Ook plantten de kinderen bolletjes en werden de schoolpleinen verrijkt met meerdere vlinderstruiken.
Basisschooldirecteur Marian de Lange is blij met de komst van de bomen, zo laat ze weten. ‘Er was weinig groen, bij dit schoolgebouw dat drieënhalf jaar geleden geopend is. Het groen was een ondergeschoven kindje.’ Ze is blij met de soorten bomen die zijn gekozen: ‘De Japanse sierkersen geven prachtige bloesems en de dakplatanen worden rondom de glijbaan geplaatst: hierdoor wordt die glijbaan niet zo heet in de zomer.’
Wethouder Harry van Schooten loofde het feit dat op deze dag in heel Nederland maar liefst 200.000 bomen worden geplant: ‘Dat zijn veertig voetbalvelden met bomen!’, jubelde hij. Met een eerste spadesteek in de grond zette Van Schooten de kinderen aan om het zand rondom de boomwortels te gooien. Vol enthousiasme verdrongen de kinderen zich om de elf bomen. Na enkele minuten van hard werken verzuchtte Thimo: ‘Dit is mooi om te doen, maar niet als werk!’