Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 maart 2015

Fietspad weg voor betere handhaving

Nieuwkoop > Het twee jaar geleden geasfalteerde stuk fietspad bij de komgrens aan de Langeraarseweg wordt geheel verwijderd. Dit besluit namen de leden van de gemeenteraad op donderdag 19 maart.
Omdat het verkeer op de Langeraarseweg op die locatie een maximum snelheid van 30 kilometer per uur mag hebben, is een apart fietspad dat naast de rijbaan ligt niet gewenst. Dat fietspad zou er namelijk voor zorgen, dat de politie niet kan handhaven op snelheidsovertreders. Een 30-km weg moet namelijk voldoen aan bepaalde randvoorwaarden en één van die voorwaarden is, dat fietsers ook gebruik maken van die weg. Na het horen van dit argument trok commissielid Leen Mur (SBN) dan ook zijn verzoek in om het bestaande fietspad te behouden.
Wel gingen de raadsleden akkoord met een voorstel van MPN/PN. Deze partij pleitte voor het aanleggen van een wegversmalling op de plek waar de nieuwe komgrens komt te liggen. ‘Dan moet het verkeer een zigzagbeweging maken, waardoor in beide richtingen het verkeer wordt afgeremd’, zo stelde commissielid Hagenaars van de MPN/PN enthousiast. Dit idee kreeg steun van alle partijen en wethouder Guus Elkhuizen zegde toe dat er een verkeersremmende blokkade danwel wegversmalling zal komen.