Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 maart 2015

‘Geloof de wandelgangen niet’

JOEP DERKSEN
LISSE – Politici moeten zich niet laten verleiden tot het stellen van vragen naar aanleiding van opmerkingen die ze in de wandelgangen horen. Deze oproep deed wethouder Adri de Roon (D66) dinsdag 17 maart tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën. Hij reageerde hiermee op een vraag van commissielid Michael van der Laan (Nieuw Lisse), die ‘in de wandelgangen’ had gehoord dat de budgetten voor de zorg van dit jaar ‘er al bijna doorheen zijn’.
De Roon stelde overduidelijk: ‘Mij is dat absoluut niet bekend; dat kan niet het geval zijn. Het is absoluut niet zo, dat de budgetten nu al op zijn. Er zijn niet veel nieuwe gevallen bijgekomen, dus het kan niet zo zijn, dat het budget nu al nagenoeg op is. U moet de rust bewaren, want onrust en zorg bij cliënten is het slechtste wat ons kan overkomen.’