Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 maart 2015

Handhaving staat op scherp

LISSE – Burgemeester Lies Spruit kan niet garanderen dat er dit jaar geen overlast zal zijn van drugsgebruikende jongeren. Dit liet ze dinsdag 17 maart tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën weten naar aanleiding van een vraag van commissielid Maarten Magielse (D66).
Spruit stelde: ‘Er zijn deze zomer er jongeren op straat. Voor een deel hoort dat er bij. Ze mogen gebruik maken van de openbare ruimte; dat hebben wij deels ook gedaan vroeger.’ Overigens zullen politie en boa’s (bestuurlijke opsporingsambtenaren) de jongeren wel in de gaten houden, zo liet Spruit weten. ‘Handhaving zorgt ervoor dat de openbare ruimte normaal gebruikt wordt. Iedereen staat op scherp om te voorkomen dat de bijzondere situatie van het afgelopen jaar (met veel drugsgebruikende jongeren bij De Greef, JD), niet meer opnieuw zal gebeuren.’